Sunday, 7 June 2009

Ujërat e zeza depërtojnë në disa puse të lagjesNë një pjes të “Drenasin III” shpërthen një gropë septike e cika shkakton panik te banorët


Banorët kanë thënë se që nga ndërtimi i kësaj grope para 6 v jetësh nuk është pastruar. Komunarët pranojnë se gropa nuk i plotëson kushtet për t’u derdhur ujërat e zeza në të

Bekim Dobra

Drenas, 16 prill - Në një pjes e lagjës së “Drenasit III” ka shpërthyer një gropë septike, ndërkohë që uji i saj ka depertuar në disa puse të lagjës. Banorët e kësaj lagje, janë ankuar se që nga ndërtimi para gjashtë vitesh, kjo gropë septike nuk është pastruar asnjëherë. Mexhid Qorri nga “Drenasi III” shprehet i shqetësuar nga ujërat e zeza që kanë depertuar në pusin e shtëpisë së tij. "Kjo grop septike është ndërtuar që 6 vjet më parë dhe asnjëherë nuk është pastruar nga asnjë kompani. Ajo pranë shtëpisë sime ka shpërthyer dhe ujërat e zeza kanë dalë në oborr dhe kanë hyrë edhe në pusin e ujit të pijshëm dhe terbohemi se mos fëmijët do të marrin ndonjë epidemi, është tejet e vështirë të jetohet ku unë jetoj, sidomos tashti që ka filluar të nxehet koha" ka thënë Qorri. Edhe Lulzim Qerkini banor i “Drenasit III”, pohon të jetë në hall nga era e keqe që del nga kjo gropë septike. "Jam detyruar që fëmijet t’i largoja për një kohë nga shtëpia se ka qenë e pamundur të jetohej afër gropës septike”, ka thënë Qerkini. Nga ana tjetër administratori i lagjes, Qazim Shala thotë se qytetarët nuk kanë bërë asjnëherë asnjë aknkesë te ai. "Gropa septike është ndërtuar për të mirën e qytetarëve për funksionimin e rregullt të kanalizimit”, ka thënë shkurt Shala dhe ka pohuar se deri tashti nuk kas pasë asnjë shqetësim për këtë problem nga qytetarët e kësaj lagje. Së këndejmi drejtori i Shërbimeve Publike, Ragip Gjoshi, ka pohuar se ekziston problem i madh çështja e asaj grope septike cila pa asnjë filtrim derdh ujërat e zeza jashtë barkut të saj. Ndërsa për shpërthimin e saj thotë se vet banorët e lagjes duhet të kujdesën për të pastruar më ndonjë kompani ujin e grumbulluar në gropë. Drenasi ka vetëm 3 gropa septike dhe ato nuk pastrohën, por pa ndonjë pengesë të madhe derdhën ne lumin Drenica. Premtimet e komunës për të zgjidhur këtë çështje kanë qënë të mëdha, sidomos për rregullimin e shtratit të lumit, por deri më tashti si kah i rregullimit të kanalizimeve është vërejtur vetëm në numër në listen parësore për vitin 2009, ku 9 projekte janë paraparë të rrëgullohën vetëm për kanalizime, sidomos në ato fshatra që kanë lumin afër.

1 comment:

chelsea amanda said...

I'm not positive the place you're getting your information, but great topic. I needs to spend a while learning much more or working out more. Thank you for excellent information I used to be on the lookout for this info for my mission.


by: daftar harga septic tank biotech