Sunday, 10 May 2009

Autoritetet komunale presin udhezimin e Qeverisë

Kuvendi Komunal i Drenasit ende pa vendim për 44 eurot e punëtorëve shëndetësorë

Bekim Dobra

Drenas, 7 prill - Kuvendi Komunal i Drenasit ende nuk ka marrë asnjë vendim për të zbatuar kërkesën e Qeverisë së Republikës së Kosovës për t’i mbuluar pagat e punëtorëve shëndetësor. Kryetari i Sindikatës së Shëndetësisë në QKMF “Dr.Hafir Shala”, Daut Gjinovci, ka thënë se përkundër parashtrimit të kërkesës te autoritetet komunale për pagesën e 44 eurove, një përgjigje në këtë çështje ende nuk është marrë. Gjinovci ka thënë se kanë pasur edhe takime më përfaqësues të Kuvendit Komunal të Drenasit dhe nga ta kanë marrë premtime se kërkesa e punëtoreve shëndetësorë dhe vendimi i Qeverisë do të zbatohen. Ai vonesen e KK të Drenasit e quan neglizhencë për të zgjidhur këtë çeshtje, derisa përmend tjera komuna që këtë çështje e kanë mbyllur. Nga ana tjetër zyrtarë të Kuvendit Komunal të Drenasit kanë thënë se janë duke pritur një udhezim nga Qeveria për të zbatuar marrëveshjen e arritur ndërmjet ekzekutivit kosovar dhe sindikalistëve shëndetësorë. Kryetari i KK të Drenasit, Nexhat Demaku, ka thënë se kërkesa dhe vendimi i Qeverisë do të paraqitet në fund të muajit si kërkesë në Asamblen Komunale të Drenasit para deputeteve të KK-së. “Ne do të paraqesim si propozim këtë kërkesë në Asamblen Komunale ne fund të këtij muaji dhe do të marrim një vendim për të mbuluar pjesën e 44 eurove që na takojnë”, ka thënë Demaku. Ai ka shtuar se kërkesa është në shqyrtim në ekzekutivin komunal, ndërsa buxheti komunal është miratuar.

No comments: