Monday, 6 April 2009

“Fehmi Lladroci” ia zë vendin "Skënderbeut"


Kuvendarët e Drenasit riemërojnë sheshin kryesor të kësaj komune

Bekim Dobra

Drenas, 28 mars – Pasi që ka përjashtuar mediat nga seanca, Kuvendi Komunal i Drenasit ka vendosur që sheshin që mbante emrin “Skënderbeu” ta emërtojë me emrin e dëshmorit Fehmi Lladroci. Përzënien e mediave e kanë kundështuar shoqatat e dala nga lufta e UÇK-së, të cilat kanë kërkuar një debat transparent për këtë pikë, mirëpo më insistimin e kryesuesit të Kuvendit, Idriz Hyseni, seanca është zhvilluar pa praninë e gazetarëve. Sipas burimeve mirë të informuara brenda Kuvendit, pas një debate të tensionuar prej më tepër se tri orë, deputetët kanë vendosur që sheshi i Drenasit të marrë emrin e komandantit Fehmi Lladroci. Jo zyrtartarisht mësohet se ka pasur edge propozime të tjera për emrin e sheshit. “Rasim Kiqina”, “Dëshmorët e Kombit” dhe “Dëshmorët e Drenicës”, ishin tri prej propozimeve, të cilat janë apostrofuar në seancë dhe nga të cilat asnjëri nuk kaloi. Ndonëse vendimi për emërtimin e sheshit “Skënderbeu” nuk është shfuziquar, këshilltarët janë thirrur në Ligjin për vetëqeverisje lokale. "Të gjitha emërtimet jozyrtare dhe thirrjet e më hershme të këtij sheshi abrogohen më hyrjen në fuqi të këtij vendimi", është thënë në projektvendim dhe është shtuar se pas miratimit të tij nga ana e Kuvendit Komunal, organi profesional i Komunës e kthen në fuqi ligjore për zbatim. Sheshi “Skënderbeu” e ka trashëguar emrin e rrugës që kalonte në këtë pjesë të qytetit dhe më këtë emërtim njihet që nga viti 2002. Për ndërtimin e tij ishin rrënuar mbi 50 objekte private afariste dhe ishte larguar një pompë benzene. Punimet në ndërtimin e këtij sheshi ende nuk kanë mbaruar, ndonëse kanë nisur nga fund ii vitit të kaluar.

No comments: