Monday, 6 April 2009

Kryetari Demaku fton bizneset vendore dhe ndërkombëtare që të vendosen në Parkun e BiznesitMTI-ja dhe Komuna e Drenasit të mobilizuar për funksionalizim të Parkut të Biznesit në Korroticë


"Parku ofron çdo gjë që është në interes të bizneseve, ujë të pijshëm dhe atë industrial, lidhje individuale në kanalizim, gaz, nxehje, telefon, rrymë, internet dhe ofron një siguri të plotë shtetërore", ka thënë kryetari Demaku, duke rikujtuar se tarifat për metër katror janë tejet të ulëta deri në 0,15 euro

Bekim Dobra

Drenas, 1 prill – Në kohën kur punimet në ndërtimin e Parkut të Biznesit në Drenas janë fare praën përfundimit, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë dhe komuna e Drenasit janë duke u angazhuar në joshjen e sa më shumë bizneseve në këtë zonë. Nëpërmjet konkursit të shpallur MTI-ja i ka bërë publike edhe ofertat që i ofron ky vend, i cili gjendet në rrugën magjistrale Prishtinë-Pejë, përkatësisht në Korroticë të Epërme të Drenasit. Ndërkaq, pas gjithë "zhurmës", së madhe të krijuar kohë me parë ndërmjet ish-ministrit Bujar Dugolli dhe strukturave komunale të Drenasit, tani kreu i Drenasit Nexhat Demaku, duket optimist se puna e përfunduar në këtë pjesë dhe mundësia e vendosjeve të bizneseve do të gjenerojë deri në 1 mijë vende pune gjë që do ta zbuste shkallën e lartë të papunësisë. Kryetari Demaku u ka bërë thirrje të gjitha bizneseve të interesuara që të vendosën në PBD. Ai gjatë një pronencimi që ka dhënë për gazetën ka rikujtuar mundesitë që i ofron parku dhe ka thënë se parku ka një rendësi të madhe jo vetëm për Drenasin, por për gjithë Kosovën. "Me vendosjën e bizneseve në këtë pjes do të zbutet shkalla e papunësisë, jo vetëm për Drenasin, por për gjithë Kosovën", ka thënë ai. Demaku ka konfirmuar bashkëpunimin më Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë për vendosjen e bizneseve në këtë zonë prej 24 hektarësh tokë të ndarë nga komuna si destunim për këtë qëllim, e ku financimin e ndërtimit të infrastrukturës së brendshme e ka kryer MTI-ja. "Parku ofron çdo gjë që është në interes të bizneseve, ujë të pijshëm dhe atë industrial, lidhje individuale në kanalizim, gaz, nxehje, telefon, rrymë, internet dhe ofron një siguri të plotë shteterore", ka thënë kryetari Demaku. Paku më një hapsirë prej 24 hektarë ka gjithsejt 74 parcella me madhësi të ndryshme dhe bizneseve do t’i jepet vendi në shfrytëzim për 99 vite. Zyrtarë komunal të Drenasit kanë thënë se me zgjerimin e rrugës magistrale Prishtinë-Pejë që do të vazhdojnë këtë vit deri në fshatin Gjurgjicë do të ndihmohën bizneset e vendosura në park. Kryetari Demaku ka thënë se janë paraparë tarifa tejet të ulëta deri në 0,15 euro për metër katror dhe ka premtuar se kjo tarifë do të ulet edhe më shumë më fillimin e gjenereimit të bizneseve. Nga 1 mijë të punësuar sa pritet të angazhojë parku, 60 për qind e tyre pritet të jenë nga Komuna e Drenasit.

Fotolegjend: Në kohën kur punimet në ndërtimin e Parkut të Biznesit në Drenas janë fare praën përfundimit, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë dhe Komuna e Drenasit janë duke u angazhuar në joshjën e sa më sh umë bizneseve në këtë zonë

No comments: