Saturday, 18 April 2009

KK-ja dhe shoqata e gjuetarëve "Drenica I" eleminojnë qentë endacakë

Bekim Dobra

Drenas, 3 prill - Drejtoria e Ekonomisë dhe Bujqësisë në Drenas në bashkëpunim me shoqatën e gjuetarëve "Drenica I" ka filluar pë të dytën herë eleminimin e qenve endacakë. Zyrtarja për informim në Kuvendin Komunal të Drenasit, Rinore Veliu, ka thënë se tenderin për eliminimin e qenve endacakë e ka fituar shoqata e gjuetarëve “Drenica-1” nga Drenasi dhe se aksioni do të zgjasë 14 ditë. “Ky aksion është bërë pubik në mënyrë që popullata të jetë e informuar për orarin dhe vendin e mbajtjes së aksionit. Gjithashtu janë informuar edhe subjekte relevante si KFOR-i rajonal dhe Stacioni Policor në Drenas”, ka thënë Veliu. Ajo ka shtuar se monitorimi i rrjedhës së aksionit është duke u bërë nga komisioni i caktuar nga Drejtorati për ekonomi dhe bujqësi. Për fazën e parë të aksionit KK-ja kishte ndarë 3000 euro të parashikuara sipas planit të buxhetit të Drejtorisë për ekonomi dhe bujqësi, kurse për fazën e dytë e cila është duke u implementuar janë ndarë mjete në vlerë 3800 euro. Drejtori i Ekonomisë dhe Bujqësisë, Skënder Hasi, ka thënë se pas informatave që kanë marr nga tereni dhe ankesat e banorëve për shumimim e qeneve endacak dhe rrezikun e tyre që kanë paraqitur kanë shpallur tenderin e fazës së dytë për eleminim e qenve. Hasi ka thënë se ata paraqesin rrezik të madhë të përhapjes së semundjeve zoonoze, terbimi-rabiese si dhe qenet endacak rrezikojnë qytetarët që gravitojnë sidomos ka veqaur si më të rrezikuarit femijet dhe nxënësit e shkollave. Hasi ka ngritur shqetësimin e tij se përderisa një aksion i tillë nuk ndërmerret nga të gjitha komunat e Kosovës është veshtirë të elminohën dhe të zhduken të gjithë qentë. Ndërkaq kryetari i Shoqatës së Gjuaetarëve, Zeqir Qorri, ka thënë se në fazën e parë të aksionit që ka përfunduar para më shumë se tri javesh kanë arritur të eleminonin 377 qenë, ndërsa ka bërë të ditur se edhe në fazën e dytë që ka filluar para katër ditesh janë eleminuar 172 qen.

No comments: