Saturday, 7 March 2009

Dega e AAK-së dhe ajo e ORA-s në Drenas i bashkohen PDK-sëPartia Demokratike fillon të bëhet gati për zgjdhjet locale 2009

Bekim Dobra

Drenas, 16 janar – Partia Demokratike e Kosovës ka shënuar të premtën përvjetorin e saj nëntë në Drenas, me ç’rast kësaj partie i janë bashkuar edhe degët e dy forcave të tjera politike të kësaj komune, ajo e AAK-së dhe e ORA-s. Në këtë ceremoni kanë marrë pjes kryeminsitri i Kosovës, Hashim Thaçi, zëvendëskryteministri, Hajredin Kuçi, kryetari i KK-së, Nexhat Demaku si zyrtarë të tjer të kësaj partie. Kryeministri Thaçi në këtë përvjetor ka përmendur të arriturat e vitit 2008, duke vequar shpalljen e pavarësisë së Kosovës, hyrjen në fuqi të Kushtetutës , njohjet dhe perkrahjen në Konferencën e Donatorëve. Thaqi më këtë rast ka thënë se " këtë fillim të vitit, kemi filluar me një progres të prekshëm për të gjithë qytetarët e Kosovës , me një qevrisje të instaluar mirë, efektive dhe transparente në shërbim të të gjithë qytetarëve". Kryetari i Kuvendit Komunal, Nexhat Demaku, ka thënë se 2008-a ishte vit i përkrahjes dhe i besimit ndaj qytetarëve të Drenasit me vizionin e PDK-së . " PDK-ja në Drenas 9 vite pasë është forca e parë politike dhe e pakontestueshme e cila është bartëse e pushtetit, në këtë rastë i falenderojë të gjitha strukturat politike te Drenasit që kanë treguar angazhim dhe që po vazhdojnë të punojnë për fuqiziminë e partisë", duke aluduar në radhitjen e dy subjekteve politike lokale të AAK-së dhe Partisë Reformiste ORA. Demaku ka thënë se ne do të vazhdojmë me një qeverisje të stabilitetit politik në ushtrim të pushtetit në formën demokratike dhe është zotuar se PDK-ja në Drenas do të hyjë edhe më fuqishëm për t'i fituar zgjedhjet e vitit 2009. "Në këtë tubim kemi edhe degën e AAK-së dhe ORA-së, të cilat janë bashkuar radhëve të PDK-së", ka thënë ai. Ish- nënkryetari i Degës së AAK-së në Drenas, tani anëtari më i ri i PDK-së, Shemsi Elezi, ka thënë se e ka marrë vendimin për të kaluar në PDK pas përcjelljës së punës të Kuvendi Komunal të Drenasit. "Pas konsultave që kemi bërë me ish-Degën e AAK-së, kemi ardhë në perfundim që te jemi pjesë e kësaj partie, dhe që nga sotë deklarojmë se ish-strukturat e AAK-së aderojnë në PDK", ka thënë ai. Lëvdata të qeverisjes lokale të Drenasit i ka bërë edhe ish kryetari i Partisë Reformiste ORA nëDrenas , Ismail Dibrani. Ai ka thënë se "viti 2008 është viti i sukëseseve të mëdha të historisë së kombit shqiptar dhe fatmirësisht komuna e Drenasit pati fatin të ketë një qeverisje të suksesshme, si rezultat i punës së strukturës komunale, por edhe një përkrahje të fuqishme të Qeverisë së Kosovës".No comments: