Thursday, 26 March 2009

Fillon dhe ndërpritet gjyikimi për rastin e xhamisë së Zabelit të Ulët në Drenas

Drenas, 18 mars - Procesi gjyqësor i rastit të rrahjes në Xhaminë e Zabelit të Ulët, i nisur të mërkurën në Gjykatën Komunale në Drenas është ndërprerë, pasi që prokurori Faik Hoxha ka thënë të jetë fyer nga deklarimi i mullla Osman Musliut. I fundit ka akuzuar prokurorin se nuk ka arritur të identifikojë sulmuesit e tij. Pas këtyre fjalëve, prokurori Hoxha ndërprehu seancën. “Nuk kamë ardhur në seancë për të mi vlerësuar aftësitë e mija, por për të kryer procesin gjyqësorë në bazë të Ligjit”, ka thënë prokurori Hoxha. Ndërkaq gjyqtari komunal, Skënder Zariqi pas braktisjes së seancës nga prokurori Hoxha ka kërkuar që seanca të vazhdoi ditën e enjte me marrjen në pyetje të dëshmitarëve dhe të akuzuarve tjerë. Të nëntë të akuzuarit për këtë rast në ditën e parë të gjykimit kanë mohuar fajësinë që u ngarkohet. Ata akuzohen për shkaktim të dëmeve fizike,vepër kjo e cila sanksionohet me Kodin penal të Kosovës. Ndryshe, në incidentin e 9 shkurtit në xhaminë e fshatit Zabel i Ulët ishte rrahur kryetari i Bashkësisë Islame të Drenasit, Osman Musliu dhe dy qytetar. ( B.D )

No comments: